Közélet

Kitüntetett vadász lőtte ki a medvét Salgótarjánban

A gyanúsítottak állítólag azt hitték, egy vaddisznót sebeztek meg, később pedig a "pillanat izgalmában" döntöttek rosszul.

Természetkárosítás, orvvadászat, lopás – rendőrség egy Hubertus-kereszttel kitüntetett vadászt és egy városgazdálkodási cég igazgatóját is meggyanúsította a Nógrádba tévedt medve kilövése miatt – írja a Bors. A történtek után a salgótarjáni Szánas Vadásztársaság teljes elnöksége lemondott.

Elejtői nem jelentették a történteket, a tetem csak egy héttel a medve lelövése után, az egyik vadásznál tartott rendőrségi házkutatáson került elő. A bajt tetézte, hogy pont a házkutatás alatt toppant be a társaság két tagja egy szintén bejelentés nélkül elejtett gímszarvasborjúval.

Hegyi Zoltán, a Szánas Vadásztársaság ellenőrző bi­zott­ságá­nak elnöke az eset kapcsán közölte: rossz fényviszonyok között lőtték meg a medvét, azt hitték, hogy vadkan. A lőnaplóba beírták, hogy „sebzés vaddisznóra”. Másnap megtalálták, és a pillanat izgalmában nem tudták eldönteni, mi legyen. Meggondolatlanul cselekedtek.

Mint azt megírtuk, a rendőrség négy embert gyanúsít. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet és az Országos Magyar Vadászkamara közleményben ítélte el a barnamedve megölését Salgótarján mellett.

Olvasói sztorik