Közélet

Folyamatos nyavalygással kidumálta magát az emberrablásból egy 94 éves nő

Mindössze négy órán át bírta elviselni az ötvenmilliós váltságdíjat követelő emberrabló az idős nőt, akinek végig be nem állt a szája.

A majdnem százéves tajvani nő feltehetően rosszabbul is járhatott volna, ha az emberrabló igazi profi lett volna, de „szerencséjére” túszejtője egy magát adósságokba verő üzletember volt, aki a gazdag nő elrablásával akart gyorsan, és könnyedén pénzhez jutni. Arra valószínűleg nem számított, hogy a 94 éves nő egyáltalán nem fog megrémülni, és ahelyett, hogy az életét féltve szó nélkül követné az utasításait, folyamatos nyavalygással teszi elviselhetetlenné az egész emberrablást – írta a Global Times.

A Chou nevű nőt Hszinpej (New Taipei City) városában, otthona közelében rabolta el az 55 éves férfi. Az idős hölgyet megkötözött kézzel az autójába tuszkolta, de utólag biztosan rájött, kezei helyett inkább a száját kellett volna bekötnie. Chou-nak ugyanis be nem állt a szája, és a beszámoló szerint folyamatos panaszkodásával pokollá tette elrablója életét. Leszidta, hogy miért vetemedett egy ilyen tettre („nem ez a helyes módja a pénzszerzésnek”), hozzátéve, hogy a férfinak „még sok van hátra az életéből”, ellenben vele, akinek „már nincsen sok ideje” – és vesztenivalója sem maradt sok. Valamint gyógyszert követelt tőle, mert beteg és fájdalmai vannak, ami szintén többször is elmondott neki.

Az emberrabló a nő családjával sem járt jobban, amikor felhívta őket, hétmillió tajvani új dollárt (ötvenmillió forint) követelve a nagymama szabadon engedéséért. A Global Times cikke szerint a vele beszélő egyik rokon szintén lehordta, amiért elrabolt egy idős nőt, figyelmeztetve a férfit, hogy nagyon vigyázzon rá, mert ha bántódása esik, akkor még nagyobb bajba fog kerülni. Ugyanakkor közölték vele, hogy elő fogják teremteni a váltságdíjat.

Amire végül nem lett szükség. Az emberrabló ugyanis négy óra elteltével annyira megelégelte áldozata nyavalygását, hogy végül szabadon engedte, miután egy gyógyszertárba betérve megvetette neki a követelt orvosságot. A Global Times beszámolója szerint a 94 éves nő egyébként egy tehetős család „matriarchája”, akinek idős kora ellenére még mindig „jól vág az esze, és jó egészségnek örvend”.

Az emberrablót később elfogták a tajvani rendőrök, akiknek elmondta, hogy üzleti tartozása miatt hajtotta végre az emberrablást. Egyelőre még nem emeltek vádat ellene.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik