Közélet

Hat hónap börtönt kapott kézbesítetlen levelek miatt egy postás

Két év alatt, közel 45 ezer küldeményt rejtett el, hogy hamar végezzen a munkával.

Úgy tűnik, nem a legjobb ötlet postai szolgáltatásokat igénybe venni Kentuckyban. Az elmúlt napok hírei alapján legalábbis egyáltalán nem meglepő, ha valaki sérülten vagy egyáltalán nem kapja meg küldeményeit.

Az állam nyugati körzetében működő bíróság hat hónap szövetségi börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy férfit, miután kiderült, hogy két év alatt, összesen 44 900 küldeményt rejtett el, ahelyett, hogy kézbesítette volna őket – írja a CNN.

Brent Morse, az USPS alkalmazottjaként a munkaútvonala, illetve a lakhelye közelében bérelt raktárhelyiségekben rejtegette a leveleket és csomagokat. Nem akarta ellopni őket, a motivációja az volt, hogy minden nap időben kellett végeznie, hogy odaérjen a gyermekeiért az iskolába. Nem is lopással vádolták meg, csak a kézbesítés késleltetésével, amiért a börtönbüntetése mellé, 15 000 dolláros pénzbírságot szabtak ki rá. Meglepő módon csak akkor bukott le, amikor véletlenül rosszul zárta le egyik bérelt raktára ajtaját, a tulajdonos így meglátta, mit rejteget benne.

Az ítélet másnapján került nyilvánosságra az a felvétel, amelyiken egy másik postás dobálja ki autója ablakán egy család csomagjait. Tette ezt annak ellenére, hogy a család postaládáján tábla figyelmeztette: a biztonsági kamerák éjjel-nappal üzemelnek. A videofelvételt a ház asszonya nézte meg először, és valósággal sokkolta, hogy vadonatúj táblagépét a betonra hajítja a kézbesítő. Miután férjével feljelentést tettek, az USPS közleményt adott ki, melyben azt ígérték, kivizsgálják az ügyet, és sajnálatukat fejezték ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik