Közélet

Szörnyű részletek a nagybajomi „ágyneműtartós” gyilkosságról

A nyomozók megállapították, a fiatal gyilkos készült arra, hogy megöli barátnőjét. Egy kalapács segítségével végzett vele.

Vádemelési javaslattal zárult az eljárás a nagybajomi emberölés gyanúsítottja ellen – közölte csütörtök délután a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. Az egyenruhások eddig szűkszavúan nyilatkoztak a brutális gyilkosságról, ám most elárulták, hogyan és miért ölték meg a 24 éves nagybajomi lányt.

Ahogy arról beszámoltunk, a holttestre novemberben bukkantak rá egy családi házban. A rendőrség akkor az eset kapcsán csak annyit közölt, az áldozatot halálra verték. Nem sokkal később azt nyilatkozták, egy 23 éves fiatalt gyanúsítanak, ám az okokról és a körülményekről nem mondtak semmit. Annyit azonban az újságírók kiderítettek, az áldozatot az ágyneműtartóban találták meg a hozzátartozói. Lapértesülések szerint egy kalapács segítségével ölték meg. Egyes hírek szerint a gyilkos kivárta, hogy egyedül maradjon a “sógornőjével”. Az áldozat édesanyja szerint a lányok jó barátnők voltak.

Vérnyomok borították a szobát (Fotó: police.hu)

A rendőrség most arról tájékoztatott, a tettes valóban kalapáccsal ölt, többször is lesújtott a szerszámmal. Miután végzett áldozatával, betette őt az ágyneműtartóba. A nyomozók kiderítették, a fiatal azért gyilkolt, mert rossz anyagi körülmények között élt, és így akart pénzhez jutni. Miután a lány meghalt, átkutatta a táskáját és kivette belőle a pénzét és a bankkártyáját, amelyet használt is. Az egyenruhások szerint készült a gyilkosságra, éppen ezért  előre kitervelten, nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsították meg.

Az ügy iratai már a Somogy Megyei Főügyészségen vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik