Közélet

Eltűnt a befogadott hajléktalan néni

Kétségbeesetten keresi a 18 éves Szandra Ica nénit, aki pár hete költözött hozzá. Noha senki nem tud biztosat, a lány támadások kereszttüzébe került.

A 18 éves állami gondozott lány és a 78 éves hajléktalan asszony mesés egymásra találásáról bő két hete írtunk először, aztán pár napja arról, hogy egyre ismertebbek és boldogabbak.

Fordulat

Szombat este azonban Szandi kétségbeesett kiáltását olvashattuk a Facebookon:

“SZIASZTOK!
A SEGÍTSÉGETEKET KÉRNÉM!

ICA NÉNI ELTŰNT!!”TEGNAP ELMENT AZ EGYIK BARÁTJÁHOZ ÉS NEM JÖTT HAZA.
MÁR MINDENÜTT KERESTÜK, ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT KÖZPONTJÁT IS FELHÍVTUK, HOGY NEM ÉRTE-E BALESET.
NAGYON AGGÓDUNK, BARÁTAIMMAL KERESSÜK MINDENHOL EGÉSZ NAP,AKI TUD RÓLA VALAMIT, VAGY LÁTTA, AZ JELEZZEN FELÉM!!!!”

Úgy tudjuk, Ica nénit keresték az általa sokat emlegetett klubban is, ahová már évek óta jár, de ott sem segítettek.

Késő este valaki azt írta, hogy szombat délután 4-kor látta Ica nénit Budán az Allénál,  a villamos megállóban mintás harisnyában, szatyrok voltak nála. 5-kor a 49-es villamoson látták aludni.

Gratulációk után vádaskodások

Pár órával a poszt megjelenése után Szandi hirtelen támadások kereszttüzébe került. Egyre többen vetik fel, hogy biztosan csaló, noha senki semmit nem tud. Munkakerülőnek is nevezik az egyébként két iskolába járó lányt. Ijesztő még kívülállóként is olvasni a rosszindulatú kommenteket.

Felhívtuk Szandit, sírva mesélte, nem érti, miért bántják. Nagyon megviseli, hogy miközben aggódik Ica néniért, még az igazságtalan támadásokkal is meg kell küzdenie.

Arra készül, hogy a Facebook profilját is törli, mert ahogy írja – a sok rossz indulatú embernek köszönhetően az élettől is elment a kedve. Hozzátette, hogy soha nem akart a médiában szerepelni, nem azért csinálta, hogy híres legyen, csak megkérték.

Igen, mi újságírók kerestük őt. Azért, mert nem mindennapi, amit tett. Olyat, amit sokaknak elképzelni is nehéz. Jó példát szerettünk volna mutatni vele. Ő maga is csak ezt szerette volna a szereplésével.

Mostanáig csak elvétve voltak rosszindulatú, irigy, gyanakvó vélemények róla, pozitív viszont annál több. Ki is írta a Facebbokra:” kérlek, ne dícsérjetek, mert nem azért fogadtam be Ica nénit, és kezdem magam kicsit kellemetlenül érezni…
Persze, közben nagyon jól esik, hogy ennyi kedves, önzetlen ember megkeresett, de csak annyit kérek, hogy Ti is legyetek jószívűek, önzetlenek embertársaitokkal, mert csak így lehet változtatni mindenen.”

Mi is azt kérjük, segítsen mindenki, aki tud, alaptalan vádaskodással viszont ne nehezítse senki Szandi helyzetét!

Amint előkerül Ica néni, őt is megkérdezzük, mi történt. A találgatások egyiküknek sem jó. Sőt, tönkretehetnek két rászoruló embert, akiknek az átlagnál törékenyebb a lelkük.

Pár napja még lelkesen mesélt nekünk Ica néni, milyen az új élete.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik