Közélet

Nem kímélte a bíró a hírhedt tescós rablókat

Emberölés, rablás - egyebek mellett ezért "osztottak ki" három életfogytiglant.

Három életfogytiglant szabott ki a Fővárosi Törvényszék a tescós rabló és társai ügyében első fokon, pénteken. A csapatot többszörösen minősített emberölés, rablás és más súlyos bűncselekmények miatt állították bíróság elé. Az ügyben hét vádlott volt. A három életfogytiglani büntetésre ítélt közül az egyik tényleges életfogytiglant kapott. Két vádlottat 12 év letöltendő, egyet 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek, egyet pedig egy évre ítéltek, két évre felfüggesztve.

Mint ismert, a férfi és cinkosai – egyebek mellett – 2005 májusában kiraboltak egy pénzszállító autót a budaörsi Tesco áruháznál, többször rálőttek a kiérkező rendőrökre, és menekülés közben kézigránátot dobtak rájuk. Az elsőrendű vádlott – az ároktői banda tagjaihoz hasonlóan – azért volt házi őrizetben, mert lejárt az előzetes letartóztatás határideje. Ki is használta a helyzetet.

Tavaly novemberben került ismét a figyelem középpontjába, miután az egyik tárgyalási nap után azt mondta, fogorvoshoz szeretne menni, mielőtt visszatér lakásába. A bíró megadta az engedélyt, a vádlott azonban nem hazafelé vette az irányt. Egy ismerősét bízta meg, hogy szerezzen neki  fegyvert, robbanóanyagot, lőszereket, de még az előtt elkapták, hogy át tudta volna venni a „megrendelt árut”.

A férfi legutóbb a hónap elején hallatott magáról, miután pert nyert a Budapesti Fegyház és Börtönnel szemben az ott uralkodó állítólagos mostoha körülmények miatt. Első fokon hárommilliót ítéltek meg neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik