Közélet

Videojátékok miatt akasztotta fel magát a 13 éves fiú

Túl sok pénzt költött újabb letöltésekre anyja bankszámlájáról, miután összevesztek megölte magát.

Balesetnek minősítették a 13 éves Henry Tattersall halálát a hatóságok. Bár a fiú felakasztotta magát a szobájában, a rendőrség véleménye szerint a valódi szándéka nem az öngyilkosság volt – írja a Daily Mail.

A fiú négy nap alatt 422 fontot (közel 160 ezer forint) költött édesanyja bankszámlájáról Xbox játékokra novemberben. Miután a nő hazament, és felelősségre vonta a fiát, az felment a szobájába, kiírta a Facebook üzenőfalára, hogy öngyilkos lesz, majd felakasztotta magát. A 16 éves nővére 15 perc múlva talált rá, a fiút kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrség szerint a fiú valójában nem akart meghalni. A telefonján és a számítógégén nem találtak korábbi jeleket, amik öngyilkossági szándékra utaltak volna. Henry ezentúl nem hagyott búcsúüzenetet, a szobája ajtaját viszont nyitva hagyta, hogy megmenthessék az életét. Sajnos egy kicsit elszámította magát: az anyja 16 óra 20-kor még látta, amint kihajol az ablakon, és vált néhány szót egy barátjával, majd 17.00 órakor hívta vacsorázni a fiút.

Egyre több családnak okoz problémát, a gyermekek ellenőrizetlen költekezése az online videojáték piacon. A lap szerint csak tavaly 30 millió fontot költöttek el szüleik pénzéből a kiskorúak.

A Xbox-ot gyártó Microsoft együttérzéséről biztosította Henry Tattersall családját. A cég felhívta a figyelmet arra, hogy gépeiken számos biztonsági beállítás van, melyek megakadályozhatják a gyermekek felelőtlen pénzszórását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik