Közélet

Leállt a szíve a tüszős mandulával kezelt tininek

Pszichológus segít feldolgozni az osztálytársaknak egy 17 éves tamási középiskolás halálát. A fiú múlt héten, a mentőben hunyt el; leállt a szíve – számolt be a tragédiáról az RTL Híradó.

A hírműsor úgy tudja, a diák korábban Pécsett a városi rendelőintézet ügyeletére ment panaszaival, ahol tüszős mandulagyulladást állapítottak meg nála, antibiotikumot kapott, majd hazaengedték. Az intézménynél csak az orvosszakértői vizsgálat után nyilatkoznak az esetről.

Osztályfőnöke elmondása szerint a fiú aktívan részt vett az iskola közösségi életében, nagyon sokat segített az osztályában, igyekezett, jó volt vele dolgozni.

Rudolf, az ügyeleti vizsgálat után egy nappal rosszul lett, mellkasi fájdalmai lettek. A szülők azonnal hívták a mentőket, akik először a dombóvári kórházba vitték, onnan továbbküldték Pécsre – félúton állt le a szíve, már nem tudták újraéleszteni.

A haláleset ügyében közigazgatási eljárást indított a rendőrség, ennek lezárásáig a szülők nem akarnak arról beszélni, felelős-e valaki fiuk haláláért. Az édesapa, aki a mentő mellett imádkozott fia életéért, megtörten nyilatkozott az RTL Híradónak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik