Közélet

Szántókról lezúduló víz támadt Nagykanizsára

A helyiek a tűzoltók segítségét kérték, miután több ház udvarát és pincéjét is elöntötte a víz.

Márfi Gábor, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: Nagykanizsa palini városrészének két utcájába is a szántóföldekről lezúduló nagy mennyiségű víz miatt riasztották a tűzoltókat. A Napsugár utcában udvarokból és pincéből kellett kiszivattyúzni a vizet, a Felsőerdő utcában pedig egy családi ház udvarát borította el teljesen a sáros esővíz.

A nagy mennyiségű csapadékvíz a földekről valószínűleg a vízelvezető árkok hiánya miatt tudott a családi ingatlanokra befolyni – tette hozzá a szóvivő.

Tűzoltó belvizet szivattyúz egy nagykanizsai ház udvarán
Fotó: MTI/Varga György

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy Zala megyében a szombat óta ismét nagy mennyiségben hulló csapadék miatt sokfelé teljesen telítettek az út menti vízelvezető árkok. Többfelé az utakon is átfolyik a magasabb területekről lezúduló sáros víz, de közlekedési gondokról nem érkezett hír.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság korábbi közlése szerint a Kis-Balaton térségében, a Zala folyó mindkét partján csütörtök óta harmadfokú belvízvédelmi készültség van érvényben, ami a Vízügyi Igazgatóság honlapjának vasárnap délutáni adatai szerint mintegy 58 négyzetkilométernyi területet érint.

A honlap adatai szerint szombaton másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el Keszthely és Hévíz térségében, ahol több mint 150 négyzetkilométerre terjed ki a védekezés. A Kis-Balaton déli területein február 12. óta változatlanul másodfokú készültség van érvényben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik