Közélet

Stadlert mentők vitték el

Kritikus állapotban van Stadler József, akit mentővel vittek vissza a tököli rabkórházból az egyik fővárosi egészségügyi intézménybe – tudta meg a Vasárnapi Blikk.

Az akasztói vállalkozót májtályog kínozza, mája nagyon rossz állapotban van. Kérvényt nyújtott be ezért a büntetése félbeszakítására, amire akár néhány héten belül rábólinthat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága – írja a Blikk.

Stadler Józsefet február elején szállították a fővárosi kórházba. A vizsgálatok után a milliárdos az éjszakát már ismét a tököli börtönben töltötte, azonban már másnap mentőt kellett hívni hozzá. Állapota egyetlen éjszaka alatt újra annyira leromlott, hogy visszakerült a kórházba, ahol azonnal újabb vizsgálatokat végeztek rajta, és azóta is ott fekszik.

A juhászból lett dúsgazdag üzletember börtönbüntetése előtt felkészült a halálra. – Mielőtt bevonult, azt mondta, már csak a temetésére fog kijönni. Szegény tudta, hogy ezt már nem fogja kibírni – mondta még korábban Doró Ernő, Stadler egyik barátja.

Az Utolsó vacsora után is adó-visszatérítést igénylő akasztói milliárdos ellen 1997-ben emeltek vádat először. Akkor fiktív számlákkal és jogtalan áfa-viszszaigénylésekkel több milliárd forintos kárt okozott az államnak. 1998-ban a bíróság 9 év börtönre ítélte, 1999-ben azonban szabadon engedték, és új eljárást rendeltek el. Később ismét kimondták bűnösségét: 5 év 6 hónapot kapott, amit másodfokon 4 év 6 hónapra csökkentették. Stadler akkor 2005 januárjában szabadult. 2011-ben négy év tíz hónapra börtönre ítélték adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik