Közélet

Felvágta terhes barátnője hasát, és ellopta a gyereket

A 23 éves áldozat a nyolcadik hónapban volt, amikor ismerőse megölte, és magával vitte kisbabáját.

Szándékos emberölésben találta bűnösnek egy amerikai bíróság a 39 éves Julie Coreyt, aki a vád szerint megölt egy nyolcadik hónapos terhes nőt, majd felvágta a hasát, és magához vette a gyereket, akit mindenkinek mint saját újszülöttjét mutatta be – írta a masslive.com. A szerdán hozott ítélet egy már majdnem négy éve húzódó ügy végére tesz pontot.

Corey a vád szerint 2009 nyarán gyilkolta meg a massachusettsi Worcester városában élő nőt, akivel egy társasházban lakott. Az ügyészek szerint Corey többször fejbe verte, majd egy elektromos kábellel megfojtotta Darlene Hayest, majd a hasát felvágva vitte el a nő gyermekét. Hayes holttestét négy nappal később találták meg lakásában, ahol a szekrényben hevert, paplanba csavarva, a nagy nyári melegben. A testet a háziúr találta meg, miután a lakásból áradó bűz miatt benézett.

Julie Corey – megölte terhes ismerősét, felvágta a hasát és ellopta gyermekét
Fotó:CBS

Az ügyészek szerint Corey azután követte le a gyilkosságot, hogy pár hónappal korábban elvetélt. A gyilkosság után Corey – aki a vetélés után úgy tett, mintha még mindig terhes lenne – felhívta a barátját, és közölte vele, hogy megszülte gyermekét, majd az elkövetkező napokban több barátjának is megmutatta a kicsit, azt mondva, hogy az ő gyereke. A nőt két nappal Hayes holttestének felfedezése után, egy másik államban fogták el a rendőrök, egy hajléktalanszállón, barátjával együtt, akit később szabadon engedtek.

A Corey ellen indított perben a nő védőügyvédjei azzal érveltek, hogy nem a nő, hanem Hayes volt barátja volt az, aki elkövette a gyilkosságot, de végül az esküdtszék bizonyítottnak találta, hogy Corey volt az elkövető. A védőügyvédek még nem döntöttek arról, hogy fellebbeznek-e az ítélet ellen – írta a masslive.com.

Az anyja hasából kivágott gyermek azóta édesapjánál él

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik