Közélet

Felfüggesztettet kapott a gyerekeket fenyegető bokszoló

box (box)
box (box)

Öt gyereket próbált kirabolni, ötrendbeli rablásért ítélték el. A sportoló kamasz mindössze egy memóriakártyát zsákmányolt, amelyet ő maga tört össze.

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a fiatalt, aki idén január elején egyszerre öt gyereket akart kirabolni Kecskeméten. A bokszoló kamasz előzetesben várt a tárgyalásra, ügyében csütörtökön döntött a helyi bíróság.

A 16 éves vádlott január 8-án, kora délután lépett oda gyerekek egy csoportjához, miután szembejöttek vele az utcán. Követelte, hogy adjanak neki ezer forintot, különben megveri őket. A társaság megijedt a náluk jóval nagyobb, kisportolt, bokszoló fiútól, ezért megálltak, de pénzt nem tudtak adni, mert nem volt náluk. A rabló nem hagyta, hogy elmenjenek, ekkor már egyik kiszemeltje kerékpárját akarta, ám tulajdonosa attól nem volt hajlandó megválni.

Még ezután is fenyegetőzött, ismét felszólította őket, hogy dobjanak össze legalább ezer forintot, különben bántani fogja mindannyiukat. Végül – mivel tényleg nem volt náluk pénz – rászólt az egyik gyerekre, vegye ki telefonjából a memóriakártyát és adja oda. Miután megszerezte a kétezer forintot érő zsákmányt, odébbállt. Szerzeményét később összetörte és eldobta.

A rendőrök másnap kapták el a fiút, három nappal később pedig előzetesbe került. A fiatal sportolót a bíróság bűnösnek mondta ki ötrendbeli rablásban, melyből négy kísérleti szakban maradt. A bíró a vádlottat a rablásokért két év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 4 évre felfüggesztette. Az ítélet jogerős, nem fellebbezett senki – tudtuk meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik