Közélet

Brutális nemi erőszak és gyilkosság Lajosmizsén

A fiatal ütötte, rúgta áldozatát, ásóval is többször lesújtott rá. A tettes már az ügyészek markában van.

Vádat emelt az ügyészség egy huszonéves ellen, aki 2012 májusában, lajosmizsei otthonában brutálisan bántalmazott és megerőszakolt egy 64 éves asszonyt, aki belehalt sérüléseibe – tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn. A vádlottnak aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kell hamarosan bíróság elé állnia.

Az ügyről korábban szűkszavúan nyilatkozott a rendőrség, azt mondták, az áldozatra eltűnése után pár nappal, egy úgynevezett szakaszoló vízaknában találtak rá. Egy 22 éves fiút gyanúsítottak meg. Az áldozat családja akkor a Borsnak azt nyilatkozta, úgy tudják, a tettes megbecstelenítette rokonukat, aki egyébként enyhén fogyatékos volt, és soha nem volt dolga férfival.

Viszonyuk volt

Az ügyészség tájékoztatásából számos részletre fény derült. Eszerint gyilkos és áldozata szomszédok voltak és többször létesítettek szexuális kapcsolatot. A tragédia előtti éjjel a fiatal egy születésnapi rendezvényen mulatott, ivott és drogozott is, majd megjelent az asszony házánál, mert le akart vele feküdni. A nő azonban próbálta elhajtani, közölte vele, nem akarja folytatni a viszonyt.

Szeretője dühbe gurult és nagy erővel, ököllel megütötte az asszonyt, aki emiatt a falnak esett és földre került. Az áldozat felállt, a fiatal eztuán hátulról megszorította a nyakát, majd ismét ütni kezdte a fejét. Olyan erővel bántalmazta, hogy az idős nő a nyitott bejárati ajtón keresztül, hanyatt vágódva kiesett a lakás előtti területre. Ekkor már nem volt képes ellenállni, ezért gyilkosa közösült vele.

Fel akarta darabolni

A fiatal azt hitte, az asszony meghalt, ezért el akarta tüntetni a testét. Egy közelben lévő lakatlan porta kazánházába vitte és a földre dobta, és úgy döntött feldarabolja.  Többször le is sújtott a fejére és a testére egy ásóval, de nem járt sikerrel. Mindezek után rátérdelt a még élő asszony mellkasára és két műanyag zsákot húzott a felsőtestére és a lábaira, majd egy nem messze lévő gazos területre vitte és beledobta egy vízaknába. Ekkor áldozata már nem élt.

A vádlott a véres ruháit elégette, az ásót pedig a szobájában lévő szekrénysor mögé rejtette, de ezt a rendőrök megtalálták és lefoglalták.

Végig életben volt

A brutális bántalmazás miatt a nő a fején, a nyakán és a testén számos súlyos sérülést, köztük csonttöréseket szenvedett. Amikor ezeket a sebeket ejtették rajta, még élt. Halálát fulladás okozta, amelyet a fejet és a nyakat ért ütések váltottak ki.

Az ügyészség szerint a vádlott embertelen módon, különös kegyetlenséggel ölte meg áldozatát, elhúzódó szenvedést okozva neki. Mindezt csak azért tette, mert bosszút akart állni.

A kiemelt jelentőségűnek tartott bűnügy vádlottja előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást. Tettéért tíztől húsz évig terjedő vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik