Közélet

Blokád alatt egy cinkotai telep

Sztrájkőrség az EVM bejáratánál (Sztrájkőrség az EVM bejáratánál)
Sztrájkőrség az EVM bejáratánál (Sztrájkőrség az EVM bejáratánál)

Blokád alá vették hétfő hajnalban a dolgozók az EVM Háztartásvegyipari és Kozmetikai Zrt. Cinkotai úti telepét, és sztrájkőrséget állítottak minden kapuhoz, hogy megakadályozzák a hetekkel ezelőtt leállított gépek további elszállítását – írja a hvg.hu.

A megmozdulástt a vegyipari dolgozók szakszervezete vezényli, a 24 órás blokádról délben tartanak tájékoztatót. Székely Tamás, a szakszervezet vezetője a hvg.hu-nak elmondta, a blokádot nem úgy kell elképzelni, ahogy a politikusok szokták, azaz odaláncolják magukat a bejárathoz. Tulajdonképpen nem engedik, hogy a gépeket elvigyék. Mint mondta, pénteken már megpróbálkoztak vele a tulajdonosok, de nem sikerült.


Nagyobb térképre váltás

Az ügy előzménye az, hogy elkezdték leszerelni a gyár gépeit, anélkül, hogy erről az ott dolgozó mintegy 100 munkavállalót értesítették volna. Ezért a helyi szakszervezet szerda reggel megalapította a sztrájkbizottságot. Annak kapcsánpedig, hogy tavaly október óta a munkavállalók béréből levont járulékokkal és egyéb kötelezettségekkel (gyerektartás, egészségpénztári befizetések, szakszervezeti tagdíj) mi történt, rendőrségi feljelentés született – mondta Székely Tamás a lapnak.

Fotó: MTI/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik