Közélet

Tömegbaleset az M0-áson

m0 (m0)
m0 (m0)

10 jármű ütközött a péceli kihajtónál. Kicsit távolabb szalagkorlátnak ütközött egy kocsi.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az M0-s autóútnak az M3-as autópálya felé vezető oldalán, az 58-as kilométerénéll eddig ismeretlen okból és körülmények között ütközött össze hat személyautó és egy tehergépkocsi.

Katonai jármű is karambolozott

Később az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságazt közölte: 10 jármű ütközött, köztük egy negyven tonnás katonai tehergépjármű, amely nem szállított semmit.

Az Országos Mentőszolgálat szerint többen megsérültek, gyermek is van köztük.

A műszaki mentés idejére az érintett útszakasz mindhárom sávját lezárták.

Nagyjából ugyanakkor egy másik baleset is történt a közelben: az M0-s 60-as kilométerénél a bal pályán egy autós szalagkorlátnak ütközött. Abban a balesetben senki sem sérült meg, de a helyszínelés és a műszaki mentés idején ott is torlódás várható.

Hóhelyzet az utakon

Egésznap sok baleset volt az időjárás miatt és estig még továbi hó is várható. Holnap ónos eső neheztheti a közlekedést.

Az autópályák és a főutak jellemzően vizesek, nedvesek, míg az alsóbbrendű utakon a Dunántúl középső és déli részén, valamint az Alföldön többfelé még latyakos, hókásás, helyenként havas szakaszok előfordulnak. A fővárosi közlekedésben nincs fennakadás – tájékoztatott az Útinform kora este.

ADunántúlon az északi megyékben, valamint az északkeleti országrészben továbbra is többfelé esik vagy szállingózik a hó. A látási viszonyok általában megfelelőek, de Lenti térségében 100-300 méter között alakul a látótávolság.

Az autópályákon és a főutakon jellemzően vizes, nedves burkolatra lehet számítani, míg az alsóbbrendű utakon a Dunántúl középső és déli részén, valamint az Alföldön többfelé még latyakos, hókásás, helyenként havas szakaszok is előfordulnak.

A közútkezelő azt kéri, hogy akik útnak indulnak, fokozott óvatossággal közlekedjenek, mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állandó kapcsolatban van a Budapesti Közlekedési Központtal és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel. A fővárosban egyik tömegközlekedési útvonalon sem alakult ki jelentős késés, a közterület-fenntartó járművei az összes fővárosi főútvonalat megtisztították, jelenleg a mellékutakat sózzák. Torlódás, fennakadás sehol nincs – közölte a katasztrófavédelem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik