Közélet

Átvágta csecsemője torkát az anya

A tízhónapos gyermekét elrabló svájci nő rendőri őrizet alatt állt Spanyolországban, amikor megölte a fiút.

A negyvenéves nő magával is végezni próbált, de a spanyol rendőrök öngyilkosságát már meg tudták akadályozni – jelentette a Local. Katharina Katit-Stäheli – aki még karácsonykor rabolta el gyermekét egy svájci klinikáról, és tűnt el az alpesi országból – egy spanyol kórházban volt rendőri őrizet alatt, amikor sikerült elterelnie az őt és gyermekét vigyázó rendőrök figyelmét és végre tudta hajtani a gyilkosságot.

Egy spanyol rendőrségi szóvivő elmondása szerint az anya azt mondta a rendőröknek, hogy megfürdeti a tízhónapos fiút, és kicseréli pelenkáját, így engedték a gyerek közelébe. A nő azonban egy konyhakést húzott elő, és azzal átvágta a kisfiú torkát, majd a saját nyakát is megvágta. A rendőröknek azonban sikerült közbelépniük és bár a nőnek sikerült megvágnia magát, sérülése nem volt végzetes. Súlyos sérülését a kórházban azonnal ellátták.

Katharina Katit-Stäheli és gyermeke
Fotó: Spanyol Rendőrség

Katit-Stäheli tavaly karácsonykor rabolta el a születési rendellenességgel világra jött, és súlyos beteg kisfiát, miután a helyi hatóságok elvették tőle a gyereket, mert nem gondozta rendesen. A negyvenéves anyuka és fia, Dylan Katit végül a spanyol Torrevieja városában, egy bevásárlóközpontban került rendőrkézre, pár nappal azután, hogy a svájci rendőrség a helyi kollégák segítségét kérte a nő elfogásában.

A nőt és gyermekét megfigyelésre szállították egy helyi kórházba, ahol a gyilkosság történt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy honnan szerezte a kést, és a gyilkosság pontos körülményeit is vizsgálják. Közben a svájci sajtó arról számolt be, hogy őrizetbe vették a nő apját, aki segített a szökésben lévő lányának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik