Közélet

Fajtalankodni akart, felfalták a disznók

Megölték és részben megették erőszakos, alkoholista gondozójukat az állatok. Persze, mindenki ezt mondaná, de itt tényleg nem a disznók kezdték.

Aki kardot ránt, az kard által vész el. A krisztusi tanítás olykor a legmeglepőbb módokon igazolódik be. Brazíliában ez most úgy történt, hogy egy embert, aki – fogalmazzunk úgy – disznóként, egészen konkrétan részeg disznóként élt, megöltek és részben megettek a disznók. Mármint a háziállatok – számolt be az esetről egy helyi lap.

Az ország középső részén fekvő Tapurahban egy több darabba tépett meztelen holttestet találtak egy gazdaság sertéskarámjában: az állatok komótosan falatozták az emberi testrészeket. Később kiderült, hogy az áldozat a telep 53 éves alkalmazottja. A rendőrség először arra gyanakodott, hogy gyilkosság történt és a tettes ezzel a gengszterfilmbe illő módszerrel akarta eltüntetni az áldozat holttestét. A gyilkosságra utaló jel volt többek között a holttest mellett heverő hatalmas bozótvágó kés is. A nyomozás során azonban egy sokkal borzalmasabb történet képe bontakozott ki.

Gondolt egy szokatlant

Az áldozat, pocsolya részegen meg akarta erőszakolni, igen, közösülni akart az egyik kocával. Az azonban – társai segítségével – sikeresen védekezett. A férfi ruháit a kunyhójában találták meg a rendőrök: nekivetkőzött a történetnek. A ruhák mellett mindenfelé alkoholos üvegek hevertek. Az áldozatról még annyit tudni, hogy már jó pár éve a farmon élt és dolgozott, ritkán ment emberek közé és súlyos alkoholproblémákkal küzdött.

A sertés az ember legjobb barátja

A cikkbéli férfi tán erre is gondolt, amikor végzetes tettét elkövette, de tény, a sertés génállományának nagy százaléka megegyezik az emberével. 112 olyan génmutációt találtak a kutatók, amely ugyanúgy van embernél és disznónál. A diabéteszért, elhízásért (lásd még: kövér disznó), a Parkinson-kórért és az Alzheimerért is felelős génmutációk is közöttük vannak. De anatómiailag is sok a hasonlóság: a disznó szívbillentyűje egy az egyben beültethető az emberbe, s régebben be is ültették (azóta kifejlesztették a mesterséges szívbillentyűt).

És a disznó még pörköltnek is jó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik