Közélet

Saját barátnője ölte meg az idős kispesti nőt

megoltek-a-lakasaban-az-idos-asszonyt(960x640)(2).jpg (megölték, lakásában, idős asszony, )
megoltek-a-lakasaban-az-idos-asszonyt(960x640)(2).jpg (megölték, lakásában, idős asszony, )

A szomszéd elvitte áldozata ékszereit és eladta azokat. Azt még vizsgálják, hogy volt-e társa.

A szomszédja, egy 54 éves nő ölte meg azt a 79 éves asszonyt, akinek a holttestére december 29-én találtak rá XIX. kerületi, Attila utcai lakásában – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Bűnügyi Főosztályának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

Szigeti József elmondta, az idős áldozat zárkózottan élt, szinte csak a szomszédjában élő családdal, köztük egy 54 éves nővel tartott kapcsolatot. Ő eleinte segítette a rendőröket – legalábbis ezt próbálta elhitetni. Valójában csak félre akarta vezetni a nyomozókat. Pechjére két hét alatt olyan bizonyítékok merültek fel, amelyek miatt ismét kihallgatták. Végül mindent beismert.

A főosztályvezető  elmondta, a gyilkosság december 19-én történt,  az áldozat a számos külső és belső sérülés miatt beállt sokkba halt bele.

A rendőrség gyanúját alátámasztja, hogy a nyomozók olyan ékszereket foglaltak le, amelyeket valószínűleg a az asszonytól vitt el támadója.

A rendőrség további részleteket nem közölt sem a körülményekről, sem a beismerő vallomásról, mondván, még vizsgálják, a gyanúsítottnak volt-e társa. A Hír24 azonban úgy tudja, a tettes azon túl, hogy összeverte áldozatát, meg is kötözte.

Az 54 éves nőt “a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés” megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és szerdán kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik