Közélet

Az EMMI is vizsgálódik a gyerekkínzás ügyében

A kormányhivatal nem talált felelőst, ezért a tárca felügyeleti jogával él. Közben kiderült: Szigetszentmiklós önkormányzata sem indít fegyelmit.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tudomásul vette a Pest megyei kormányhivatalnak a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás ügyében végzett vizsgálatának eredményét, de szakmai felügyeleti jogosítványával élve megvizsgálja a Pest Megyei Szociális és Gyámhivatal eljárását.

A szörnyű történetről itt olvashat még:

A szociális és családügyért felelős államtitkárság péntek este az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a kormányhivatal által lefolytatott vizsgálatból az derül ki, hogy nem érkezett korábban olyan jelzés, amelynek alapján a súlyos bántalmazásra következtetni lehetett volna.

A gyermekek csak később – amikor nevelőszülőkhöz kerültek – nyíltak meg annyira, hogy a bántalmazásra fény derült. Az államtitkárság kiemelte: “többek közt ezért is fontos a gyermekvédelmi rendszer megerősítése”.

Kiderült az is, hogy a Szigetszentmiklós önkormányzata belső vizsgálatot rendelt el a gyermekbántalmazási ügyben. A település honlapján, pénteken megjelent közlemény szerint a hivatal a belső vizsgálatot lefolytatta, de fegyelmi eljárást nem indítottak. Az MTI érdeklődésére az önkormányzat további részleteket nem kívánt közölni a vizsgálatról.

A szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás miatt indított ombudsmani vizsgálat az MTI értesülése szerint még tart. A szülők elleni büntetőeljárással összefüggésben az ügyészség már benyújtotta a vádiratot, de az első tárgyalást még nem tűzték ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik