Közélet

700 euróért segített magyar állampolgárságot szerezni

korrupció (korrupció, )
korrupció (korrupció, )

A gyanú szerint a Záhonyi Járási Hivatal egyik kormánytisztviselője pénzt fogadott el külföldiektől, hogy azok megkapják a magyar állampolgárságot.

Az esetről az M1 Híradója számolt be. A hírműsor közlése szerint a Záhonyi Járási Hivatal egyik kormánytisztviselője pénzt fogadott el azért, hogy a vesztegetők jogszabályi feltételek hiányában is megkapják a magyar állampolgárságot

A 45 éves kormánytisztviselő decemberben hétszáz eurót kapott azért, hogy egy magyarul nem beszélő, tehát a honosítás törvényi feltételeit nem teljesítő külföldi megkaphassa a magyar állampolgárságot. A pénz átvételekor a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) elfogta a nőt, aki kihallgatásakor bevallotta, hogy már többször fogadott el pénzt olyan külföldiektől, akik nem feleltek meg az egyszerűsített honosítási eljárás törvényi feltételeinek.

Az első, aki fennakadt a korrupciós teszten

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője a műsorban elmondta, hogy az NVSZ azt a civil közvetítőt is leleplezte, aki megkereste az ügyintéző számára az ilyen kérelmezőket.

A Híradó értesülései szerint a korrupt tisztviselőt az NVSZ megbízhatósági vizsgálata leplezte le. Információik szerint ő az első a kormánytisztviselők közül, aki fennakadt a korrupciós teszten azután, hogy tavaly nyáron a kormányzati jogviszonyban álló tisztviselők és ügyintézők is az NVSZ által védett és ellenőrzött emberek közé kerültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik