Közélet

Toplistás dohányboltrablók: a macskaembertől a villámtolvajig

Macskaként settenkedő betörő, tolvajnindzsa, bukósisakos rablók. Efféle kalandokból is kijutott a Nemzeti Dohányboltoknak.

5. Kockás batyu lebeg a szélben

A páros szemptemberben rohamozta meg Szombathely egyik dohányboltját. Villámtempóban kanalazták ki a fiókokból az árut, a zsákmány egy méretes, kockás táskában landolt. Biztos, ami biztos, egy pótputtonyt is vittek magukkal, ám a szolid egy perc után, amit a trafikban töltöttek inkább úgy döntöttek, elszelelnek.

4. Rablás bukósisakban

A támadók egy forró augusztusi napon indultak portyára Budapesten. Nyakig feketében, állig begombolkozva, és szakítva a sapka/kapucni/sál “rablódivatjával”, bukósisakkal takarták el arcukat.

3. Kivégezte az ajtót

Betörők vettek célba egy iváncsai trafikot, ugyancsak augusztusban. Kocsiból ki, kerítésen át, társakat beenged, feszítővas elő, végül egy megsemmisítő rúgás az ajtóra – valahogy így. A tettesek szombathelyi kollégáikhoz hasonlóan itt sem szöszmötöltek, társuk kint őrködött arra a pár pillanatra, míg összeszedték az árut.

2. Filmbe illő alakítás

Két támadó csapott le szeptemberben Kiskunfélegyházán. A szokásos – beront-fenyeget-kitép-szalad, esetleg bemegy-téblábol-elkér-szalad – helyett egy komplett filmjelenetet kapunk, színészi játékkal, eltereléssel, csapatmunkával.

1. A macskaember

Settenkedett, mint egy nagymacska, majd futott, mint egy nyúl – ahogy az a videón is látszik. Tette mindezt egy augusztusi hajnalon egy XIII. kerületi trafikban. Leginkább annak padlóján.

És, hogy honnan vette az ötletet? Szerintünk innen:

Olvasói sztorik