Közélet

Bérgyilkossal akarta meglepni ex-nejét karácsonyra

Az angol férfi majdnem hétmillió forintnak megfelelő dollárt szánt arra, hogy eltegye láb alól kislánya édesanyját.

Az angol származású, évek óta Amerikában élő William Wallace – nem összekeverendő a legendás skót lázadóval – hónapok óta küzd ex-feleségével négyéves gyermekük felügyeleti jogáért. A pereskedés valószínűleg nem ment túl jól, ugyanis a férfi még augusztusban magánnyomozó segítségét kérte, hogy némi kompromittáló információval győzze le volt párját.

Azonban egy hónappal később, mikor ismét találkozott a detektívvel, a 33 éves férfi új tervvel állt elő: osztott-szorzott és úgy találta, olcsóbb lenne egyszerűen eltenni láb alól négyéves lánya édesanyját. Ehhez persze kell egy bérgyilkos, úgyhogy arra kérte a nyomozót, ajánljon valakit.

Szerencsére a magándetektív azonnal a rendőrséghez fordult. Ők viszont készségesen előálltak egy harmincezer dolláros ál-bérgyilkossal, akivel a pszichopata ex-férj sikeresen meg is egyezett: az volt az elképzelése, hogy a nőt december 23-án kéne megölni, mivel ő 22-én Angliába repül, ami bombabiztos alibit garantál számára..

December 22-én azonban Mr. Wallace a reptér helyett a fogdában landolt, ahol elítélése esetén további 26 évet tölt el – minimum.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik