Közélet

Mongóliában dolgoztatják az elrabolt magyar gyerekeket

mongolia (mongolia)
mongolia (mongolia)

Jenifer, Pistike és Szandra évek óta egy mongol jurtában él, dolgoztatják őket, karácsonykor inkább verésre számíthatnak, mint ajándékra.

Abai István vasárnap a Deák téren tüntetett, mert semmit nem tud tenni az ellen, hogy mongol felesége, Narantuja Napsugár egyszerűen megszöktette gyerekeit az országból. A kicsiket hazavitte családjához egy Ulánbátor szélén lévő nyomornegyedbe, ahol még ma is lóháton közlekednek, és a gyermekmunka természetesnek számít – írja a Blikk.

Narától megvonta a bíróság a gyerekek felügyeleti jogát, úgy ítélték meg, hogy nála nincsenek biztonságban. 2007. május 29-én mégis elvitte őket a lakásból. Az édesapa tavaly a saját szemével látta, milyen rettenetes körülmények között élnek. A földön kell aludniuk egy jurtában, mások szakadt levetett ruháiban, elvásott cipőiben járnak. A nagyapjuk a szeme láttára ütötte meg egyiküket – meséli István. Jenifernek, aki három nyelven beszél, kérges volt a keze a sok munkától, fát kell vágniuk, vizet hordani, főzni a családra.

A férfi azt állítja: volt neje családja zsarolja is a gyerekekkel. Évekig fizettem nekik, hogy legalább telefonon beszélhessek velük, de már ezt sem engedik meg. Nagyon féltem őket – magyarázza István. Ügyvédjével azt próbálják elérni, hogy nemzetközi körözést adjanak ki az asszony ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik