Közélet

Kirúgták, mert segített tüzet oltani

A boltbejáratnál álló vevőköszöntő egy kigyulladt autót oltott el a parkolóban. A jótettnek azonban meglett a büntetése.

Az amerikai David Bowles tudta, hogy megszegi a cégszabályzatot, amikor a tűzoltó készüléket felkapva elhagyta helyét a Michigan államban található Meijer szupermarket bejáratánál, ahol az volt a munkája, hogy a betérő vásárlókat fogadta. De úgy gondolta, hogy az talán fontosabb, hogy segítsen egy vásárlón, akinek az autója lángolni kezdett a parkolóban. Munkaadója azonban nem így gondolkodott. Számukra úgy tűnik a szabályzat fontosabb bárminél, és kirúgták a férfit – jelentette az Up North Live.

David Bowles gyors segítségének köszönhetően csak a műszerfal égett ki, nem az egész autó
Fotó:UpNorthLive

Bowles nem volt sokat távol. A kisbusz műszerfalában felcsapott lángokat hamar sikerült eloltania, megmentve ezzel Ken Kuzon járművét a teljes pusztulástól. Amikor visszatért a helyére, a vezetőség behívta, és a felettese közölte vele, hogy tettét egy hetes felfüggesztéssel jutalmazzák, majd később tudatták, hogy a tűzoltás miatt elbocsájtják állásából. Ehhez köze lehetett annak is, hogy pár éve már kapott felfüggesztést, amiért elhagyta a posztját. Akkor egy bolti tolvajt üldözött.

A Meijer az esettel kapcsolatban nem nyilatkozott, csak egy általánosságokat tartalmazó közleményt küldtek az esetről beszámoló Up North Live-nak

Miután az esetből hír lett, a Meijer Facebook-oldalát elárasztották a felháborodott emberek, akik a kommentekben kezdték el kiosztani a céget, amiért kirúgták a vásárlónak segítő férfit, bojkottra szólítva fel az üzlet ellen. Talán ezzel ráéreznek arra, hogy nem kell mindig agyatlanul követni a cégszabályzatot, főleg akkor nem, ha ezzel egy igaz PR-rémálmot szabadítanak magukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik