Közélet

Nem ússza meg a börtönt a villamoson verekedő fiú

Brutálisan megvert egy utast a szegedi fiatal, akire letöltendő szabadságvesztés várhat. Egyszer már kiszabtak rá felfüggesztett börtönbüntetést.

Mint ahogy arról néhány nappal ezelőtt a Hír24 is beszámolt, két huszonéves fiú szállt fel a szegedi 2-es villamosra a Károlyi kollégiumnál. Az egyik rágyújtott. Az egyik utast, a 28 éves Dávidot ez felbosszantotta, odament és közölte a dohányzó fiatallal, hogy ez itt tilos. Válaszként füstöt kapott az arcába, erre ő elvette a cigit és elnyomta a padlón. Ekkor a dohányzó fiú nekiesett Dávidnak, ököllel ütötte az arcát.

A 24 éves szegedi férfi miután megtudta, hogy a rendőrök városszerte keresik, hétfőn délután jelentkezett a rendőrségen. A vallomása végén bocsánatot kért a sértettől, és attól a hölgytől is, aki a sértett segítségére kelt.

A verekedő H. Csongort bűnismétlés veszélye miatt szerdán helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. A férfiról kiderült, hogy többszörösen büntetett előéletű, korábban erőszakos jellegű bűncselekmények miatt is állt bíróság előtt – írja a Délmagyarország.

Garázdaság és kifosztás miatt egyszer már kiszabtak rá egy év börtönbüntetést, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették. Ennek próbaideje járt le november 20-án.

Az újabb bűncselekményért kiszabott szabadságvesztés mellett minden esetben le kell ülnie a korábban kiszabott büntetés időtartamát is – mondta a lapnak a Szegedi Ügyvédi Kamara elnöke, általánosságban. Kertész József szintén általánosságban elmondta azt is: aki egyszer már kapott felfüggesztett büntetést, arra a következő bűncselekmény elkövetésekor letöltendő szabadságvesztést szabnak ki.

Olvasói sztorik