Közélet

Helyet cserélt osztálytársával, ez volt a veszte

kék villogó (rendőrség, mentő, tűzoltó, )
kék villogó (rendőrség, mentő, tűzoltó, )

Egy kocsi rohant az osztályterembe.

Az Arizona állambeli Pima Orvostudományi Intézet egyik hallgatója, a 22 éves Lacey Gruntorad egy masszázsterápiáról szóló kurzuson vett részt, mikor egy 87 éves nő elvesztette autója felett az irányítást és óriási sebességgel csapódott be az osztályterembe.

A rendőrségi jelentés szerint az oktatónak eltört a karja, az egyik hallgató hát- és lábsérüléseket szenvedett, míg 12 diák kisebb sebekkel megúszta.

Az egyetlen halálos áldozat Lacey volt, aki épp az óra előtti szünetben kérte meg egyik osztálytársát, hogy cseréljenek helyet, mert közelebb szeretne ülni a tanárhoz.

A 87 éves nő elmondása szerint összekeverte a gázpedált a fékkel, ezért vált a kocsi irányíthatatlanná. A történteket természetesen rettentően sajnálja, mégsem kell bíróság elé állnia, mert szakértők szerint nem történt bűncselekmény: a baleset se szándékos, se gondatlan nem volt.

Sors, Fortuna istennője, a világ szajhája

Kinek hogy mér – két történet a világ legszerencsétlenebb és legszerencsésebb feléről.

Joseph White története hallatán bizonyára sokan átértelmezik majd a “balszerencse” kifejezést. A férfit 1985-ben hatodmagával elítélik egy nő megerőszakolásáért – pedig vétlen. Társaival peren kívül egyeznek meg a sértettek, ő egyedüliként életfogytig tartó börtönbüntetést kap 1989-ben. 2001-ben derül fény ártatlanságára egy DNS-vizsgálat segítségével, de 2008-ig kell várnia a szabadulására. A még mindig mosolygós White új életet kezd 20 év igaztalan börtön után, kártérítéssel, menyasszonya is rábólint házasulási tervére. És akkor új munkahelyén elüti egy bányászati jármű, és 48 évesen meghal.

Frane Selak horvát férfi ellenben elég jó kapcsolatokat ápol Fortuna istennővel. Kizuhant egy kisrepülőből, épp bele egy szénakazalba – egyedüliként éli túl a balesetet, amelyben 19 társa hal meg. Ekkor Selak úr buszra száll, a busz a folyóba zuhan, négyen meghalnak, ő túléli. Ez így nem mehet tovább, soha többé tömegközlekedés, Selak úr autót vásárol – felborul, kigyullad, a férfinek a haja szála sem görbül, pontosabban csak a haja ég le. Ezután gyalog folytatja útját – egy busz így is elüti, de megússza sérülések nélkül. Selak úr pontosan tudja, mit kell csinálnia: egy lottózóba megy, kitölti a szelvényt életében először, és telitalálata lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik