Közélet

110 forinton múlhat az élet

110 forint a különbség az általunk végzett teszt szerint egy áruházban és egy aluljáróban vásárolt karácsonyfa-égősor között. Az advent beköszöntével egyre több háztartásban gyújtanak gyertyát esténként, és lassan mindenhol elkezdődik a fadíszítés is. Ezekkel pedig együtt jár a tűz- és áramütésveszély.

Hogy kiderítsük, mennyivel drágább egy veszélytelen égősor egy veszélyesnél, rejtett kamerával indultunk egy nagyáruházba, és az egyik legforgalmasabb budapesti aluljáróba. Az áruházban könnyen összehasonlíthatóak és kipróbálhatóak a karácsonyfaizzók, az aluljáróban viszont csak szemre dönthetjük el, melyik tetszik. Itt jóval vékonyabb vezetékkel szerelt, bizonytalan származási helyű égősorokat találunk. Egy 100 izzós díszvilágítást 1180 forintért veszünk az olcsónak hitt aluljárós árusnál, míg egy ugyanilyen égősort 1290 forintért kapunk meg az áruházban.

Hogy mit mond a fogyasztóvédelem mérnöke az általunk vásárolt égősorokról, és mire figyelmeztetnek a tűzoltók, kiderül a videóra kattintva!

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik