Közélet

Rendőrt vertek a fatolvajok szülei?

Akár tíz éves börtönbüntetést is kaphat az a három férfi, akik kezet emeltek a rendőrökre, miután gyermekeiket falopáson kapták.

Mást állít a család és mást a rendőrök. Három szendrői férfi kezén kattant a billincs, akiknek a gyerekeit nemrégiben falopáson kapták. A gyerekek tüzifáért mentek, elkapták őket, de a szülők közbeavatkoztak. Elcsattant pár pofon is, de hogy ki kit ütött, arra mindenki másképp emlékszik. Falopás, dulakodás, előzetes, a családapák akár 5 évtől 10 évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak.

A fatolvajok évente félmillió köbméternyi fát lopnak el a hazai erdőkből. Ezzel nagyjából négy és félmilliárd forintos kárt okoznak. Szakemberek szerint azonban nem a tűzifára rászorulók a veszélyesek, hanem azok a csoportok, amelyek üzletszerűen és szervezetten irtják az erdőt.

Egy tavalyi törvénymódosítás miatt az erdészek is hatósági közfeladatot ellátó személynek számítanak. Azonban az új szabályozás csak most lépett életbe. Az erdész ezért már alkalmazhat testi kényszert, bilincselhet és igazoltathat is.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik