Közélet

Előzetesben a gyermekeit megkéselő apa

késelés (késelés)
késelés (késelés)

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki a gyanú szerint szerdán megkéselte két gyermekét. V. János beismerő vallomást tett.

A Fővárosi Főügyészség a bizonyítás meghiúsításának, megnehezítésének, illetve a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását. A gyanúsított védője az ügyészi indítvány elutasítását kérte. A bíróság rámutatott, hogy a gyanúsított és családja között állandó konfliktus volt egy folyamatban lévő gyermekelhelyezési per miatt, amely sokszor fajult erőszakoskodásig, és ezért V. János ellen többször is feljelentést tettek.

A gyanúsított előéletéből, a vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárásokból levonható az a reális következtetés, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb erőszakos bűncselekményt követ el családjának sérelmére. A konfliktushelyzetre figyelemmel megalapozottan lehet attól is tartani, hogy a tanúkat erőszakkal vagy fenyegetéssel próbálja meg befolyásolni, ezáltal a bizonyítás lefolytatását megnehezíteni – írták a végzésben.

A rendőrség V. Jánost több emberen, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja – olvasható a törvényszék közleményében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a 30 éves apa két gyermekét késelte meg, majd magát is megsebezte szerdán a főváros XVII. kerületében, egy Lajosház utcai lakásban. A 4 és 6 éves kislányt, valamint a férfit is kórházba vitték. A BRFK emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik