Közélet

Ámokfutó lett az iráni rockerből, három zenészt ölt meg

Meggyilkolta három zenésztársát hétfőre virradóra New Yorkban egy Iránból bevándorolt muzsikus, aki később magával is végzett.

Az áldozatok közül kettő – két fivér – a Yellow Dogs alternatív rock-együttes tagja volt, amely 2009-ben vált ismertté, egy, a teheráni undergroundról készült filmből, amely félig a fikción, félig pedig a valóságon alapult. A zenészek három éve telepedtek le az Egyesült Államokban. Korábban a gyilkos is tagja volt a zenekarnak, de kizárták onnan.

A támadó harmadik halálos áldozata is zenész volt. Emellett az incidensben megsebesült egy negyedik ember is, akiről egyelőre csak annyit közöltek, hogy ő is művész. Neveket a rendőrség egyelőre nem hozott nyilvánosságra.

Az áldozatok életkora 22 és 35 közötti volt. Mindannyian egy sorházban éltek Brooklyn Kelet-Williamsburg negyedében. A támadó holttestét a tetőn találták meg, egy mellette fekvő, félautomata gépkarabéllyal együtt.

A rendőrség szerint a gyilkos és az áldozatok között anyagi vita volt, de a hármas gyilkosság konkrét okát egyelőre nem fedték fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik