Közélet

Ne szórakozz a bingózókkal!

bingójáték (bingó, szerencsejáték)
bingójáték (bingó, szerencsejáték)

Anarchia és káosz tört ki egy diákcsíny miatt a játékteremben.

A bingó nem játék. Na jó az, de vannak akik véresen komolyan veszik. Austin Whaley valószínűleg tisztában volt ezzel, amikor betoppant álmos kisvárosa a kentuckyi Convington egyik bingótermébe és elkiáltotta magát, hogy „Bingó!”

Austin Whaley, csínytevő

A főleg az idős polgárok által kedvelt, zsúfolásig telt szórakozóhely levegőjét először lemondó sóhajok töltötték meg. A játékosok azt hitték valaki nyert, ennek a fordulónak vége, így elkezdték összetépkedni a szelvényeiket.

Aztán kiderült, hogy csak vicc volt az egész és elszabadult a pokol! Az emberek hangosan fújolni, huhogni, meg üvöltözni és káromkodni kezdtek, egyesek székeket borogattak –idézi a Today News Richard Webster rendőrtisztet. A járőr, amint észlelte a bingóteremben elharapózó káoszt, rögtön közbelépett. Megragadta az addig kiválóan szórakozó Whaley karját megbilincselte, és rendbontás vádjával letartóztatta.

A játékterem

Az ügy komoly volt, ha a bíróság elítéli, a fiatalember akár 250 dolláros pénzbüntetést és 90 nap börtönt is kaphatott volna. A bíró azonban enyhe és nem kis humorérzéket sejtető ítéletet hozott: megtiltotta a fiúnak, hogy a bingószalon közelébe menjen, illetve megtiltotta neki, hogy a következő hat hónapban kimondja a „bingó” szót!

„Hé srácok! Soha ne mondjatok bingót egy bingóteremben” – üzente társainak Austin Whaley egy az esetét feldolgozó riportban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik