Közélet

Agyonlőtték a rendőrök a fiút, aki elkötötte apja terepjáróját

Apa és fia egy doboz cigin veszetett össze.

Tragédiába torkollt egy családi veszekedés tegnap az Egyesült Államokban lévő Iowaban. A 19 éves Tyler Comstockot azután vették üldözőbe a rendőrök, hogy elkötötte apja terepjáróját, hogy cigit vegyen magának, amire az apja nem volt hajlanód. A fiú autóba ült és nekiindult, miközben apja – hogy megleckéztesse – értesítette a rendőröket.

A rendőrök üldözni kezdték Tylert, felszólították, hogy álljon meg, ám ő ahelyett, hogy engedelmeskedett volna, tovább hajtott. Az üldözés végül egy parkban ért véget, ahol az érkező rendőrök egyike, Adam McPherson hat lövéssel agyonlőtte a fiút. A halottkém jelentése szerint a fiúval két mellkaslövés végzett.

Ezen a rendőrségi szélvédőkamerás felvételen az üldözést láthatja, illetve azt a pillanatot, amikor a rendőr leadja a halálos lövéseket:

“Elhúzott a kocsimmal. Hívom a rendőrséget, erre ők agyonlövik?” – nyilatkozta a megtört apa, James a The Des Moines Register című lapnak. “ Oké, nem állt meg, amikor felszólították. És? Emiatt bele kell ereszteni hat golyót? ” – kérdezte keserűen.

A megrendült család úgy véli, a rendőrök – akiknek egyébként a saját diszpécserük is könyörgött, hogy álljanak le az üldözéssel – túlreagálták a helyzetet. Gary Shepley, Tyler nagyapja pedig arról beszélt, nem érti, hogy történhetett ilyesmi meg. “A rendőrök ilyen és ehhez hasonló helyzetek kezelésére vannak kiképezve. Ha bepánikolnak azelőtt, hogy tudnák miről is van szó, legalább tegyék fel maguknak a kérdést, mi lenne, ha az ő gyerekükről lenne szó.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik