Közélet

Ötven kisteherautót lopott egy emődi férfi

kisteherauto(960x640)(1).jpg (kisteherautó, )
kisteherauto(960x640)(1).jpg (kisteherautó, )

A tolvaj autószerelő szinte az ország egész területére kiterjesztette a „tevékenységét”.

Mintegy ötven kisteherautót lopott el az ország különböző településeiről egy borsodi férfi, aki ellen most tett vádemelési javaslatot a III. kerületi rendőrkapitányság – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján.

Óbudán érték tetten

A 38 éves gyanúsítottat tavaly januárban, Óbudán érték tetten, amikor el akart lopni egy kisteherautót. Az emődi otthonában, illetve nyékládházai telkén tartott házkutatások során gépkocsialkatrészeket, autósrádiókat, valamint navigációs rendszereket találtak, amelyek bűncselekmények elkövetéséből származtak.

Országos tolvajakció

Mint kiderült, a férfi 2009. és 2012. között szinte az ország egész területén lopott kisteherautókat. A járművek egyedi azonosító jeleit megsemmisítette, az autókat szétszerelte, illetve az alkatrészeket olyan járművekbe szerelte, amelyeket javítani vittek hozzá. A kisteherautókban talált árucikkek jelentős részét egy szintén emődi férfi segítségével értékesítette.

A rendőrség a két férfi ellen lopás, illetve egyedi azonosító jel meghamisításának megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, a III. kerületi rendőrkapitányság az ügyiratot vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek – közölte a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik