Közélet

Összeszurkálta a monori lányt, majd az ablakon menekült

kesel(960x640)(6).jpg (késelés, szurkálás, támadás, )
kesel(960x640)(6).jpg (késelés, szurkálás, támadás, )

A férfi a támadás után elmenekült, majd amikor rátaláltak, kiugrott az ablakon. Most bíróság előtt magyarázkodhat.

Megkezdődött a tárgyalása annak a férfinak, aki kis híján megölte volt barátnőjét tavaly Monoron. A késelő ügye fél 9-kor “rajtolt el” a Budapest Környéki Törvényszéken.

A 31 éves erőszakos tavaly augusztusban támadta meg egykori kedvesét. A korábbi adatok szerint több kést is magához vett, azokkal rontott a lánynak, akit sikerült is megsebesítenie, vélhetően szerelemféltésből. A dulakodás még a házban kezdődött és az utcán folytatódott, szerencsére egy szomszéd épp akkor érkezett, és segített a megkéselt fiatalnak. Neki köszönhető, hogy nem történt tragédia. A lány súlyos sérülésekkel került kórházba.

Ön- és közveszélyes

A rendőrség korábban azt nyilatkozta, a budapesti férfi ön- és közveszélyes. Körözést adtak ki ellene és fotót is közöltek róla, a lakosság segítségét kérték.

Végül a támadás másnapján sikerült elfogni. Székesfehérvárra menekült, a rendőrök egyik tartózkodási helyén keresték, így találtak rá. Amikor észrevette, hogy rajtaütöttek, menekülni próbált és kiugrott a harmadik emeletről. Lábtöréssel szállították kórházba.

A késelőnek különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt kell felelnie.

Szeretet-e a féltékenység?

A féltékenység tulajdonképp az irigység egy formája, végeredményben óriási mértékben megnöveli a tárgya, a szeretett személy iránti vonzódást – akár a megszállottságig. Furcsa módon a féltékenység akkor is nőhet, amikor az áhított dolgot, személyt már elveszítettük. Férfiak és nők máshogy reagálnak a féltékenységre: általában az előbbiek dühvel, utóbbiak szomorúsággal, gyásszal.

A féltékenység hátterében családterapeuta szakemberek szerint gyerekkori problémák állnak: a felnőtt arra emlékszik vissza érzelmileg, hogy őt senki nem szerette, visszautasították, bántalmazták. Ezek orvoslását várja a másiktól, féltékenysége célpontjától. Tulajdonképpen ki akarja sajátítani a másikat. Ugyanakkor a gyerekkori sérelmek miatt félelem alakult ki a másik közeledésétől.

A féltékenység betegséggé válhat, amit terápián és relaxációs gyakorlatokkal lehet kezelni, gyógyítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik