Közélet

Sokat bukott, de győzött!

parkolás, New Westminster (parkolás, utca, kanada, )
parkolás, New Westminster (parkolás, utca, kanada, )

A téves bírság tizenötszörösét költötte arra egy férfi, hogy igazát bizonyítsa.

Egyszerű idióta, vagy a jog bajnoka Vic Bryant, a férfi, aki harcolt az igazáért, annak ellenére, hogy előre tudta: ha győz is, sokkal rosszabbul fog járni, mintha egyszerűen csak hagyná magát.

Nem kevesebb, mint 1500 dollárt (kb. 300 ezer forint) költött ügyvédi- és perköltségre egy a kanadai New Westminsterben élő férfi, hogy bíróság mondja ki: jogtalanul büntette meg a város egy parkolási kihágás miatt 100 dollárra (kb. 20 ezer forint) – jelentette az UPI.

Vic Bryant autóját a fia használta, amikor kiszabták rá a bírságot, mert a hatóság úgy ítélte meg, az autó túl közel a áll az úthoz. A férfi, bár vitatta a döntés jogszerűségét, ezt még elfogadta volna, az azonban, hogy a szokásos 14 nap helyett már hat nap után késedelmi büntetést szabott ki rá a hivatal nem tűrte szó nélkül.

A késedelmi díjjal együtt 100 dolláros bírságot megtámadta a bíróságon, s bár nyert, mégis veszített: az igaza bebizonyítása 1500 dollárjába került. A férfi természetesen megpróbálta a kieszközölni a bíróságon, hogy a perrel járó költségeit a vesztes hivatal fizesse ki, a bíró azonban elutasította az indítványt. Bryant mégis elégedett:

„Nem érdekelt a büntetés mértéke, csak az, hogy érvényesíthessem a jogaimat” – nyilatkozta, a Highbank Resources Ltd vezérigazgatói posztját betöltő férfi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik