Közélet

Turistákat égetett halálra a lincselő tömeg

Egy nyolcéves fiú megölésével vádoltak három európait Madagaszkáron. Rosszkor voltak rossz helyen.

Elképesztő történetet hozott megint nekünk a franciamacaron című blog szerzője, egyenesen Madagaszkárról, ahol önbíráskodó helyiek égetettek halálra három európait. Az ügy szeptember 27-én kezdődött, amikor eltűnt egy nyolcéves helyi kisfiú, Chaino, akinek jégbe fagyott holttestét október másodikán találták meg. A gyereknek hiányzott a nemi szerve és a nyelve, hátán pedig két hatalmas vágás húzódott.

A blog cikke szerint a helyiek ekkor rögtön szervekereskedőkre gyanakodtak, majd meg is volt első gyanúsítottuk, egy Zaidou nevű férfi, akinek a helyi „kupaktanács” szerint „egészen biztosan benne van a keze a dologban, mert külföldiekkel, pontosabban európaiakkal dolgozik együtt”.

A férfit elfogták, kihallgatták, követelve, hogy mondjon európai neveket, akikkel együtt dolgozott. Zaidou azonnal megadta a francia Sébastien Judalet nevét, akit szintén elfogtak, majd Judalet „egyetlen ismerősét, akivel szeptember 24-e óta látták, Gianfala Robertot szintén előállították és kérdőre vonták” – írta a blog.

A helyiek meggyőződtek róla, hogy mindhárman bűnösek,  így azonnal tüzet raktak és a három európait, akik rosszkor voltak rossz helyen, azonnal megégették – olvasható a blogon.

Ha további részletekre kíváncsi, a franciamacaron nevű blogon többet is megtudhat az esetről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik