Közélet

Horogkeresztekkel rajzolta tele a falut a 14 éves gyerek

Horogkereszt graffiti (horogkereszt)
Horogkereszt graffiti (horogkereszt)

A fiú Baj több pontján, de még a tatai bicikliúton és a vasútállomáson is otthagyta "névjegyét". Azt mondta, unatkozott.

A 14 éves gyerek Tatán, a tóvárosi vasútállomás peronját fújkálta össze. A vasúti szakasz állomásfőnöke néhány napja  fedezte fel a díszköveket elcsúfító feliratot és a mellé pingált horogkeresztet, de feljelentést csak másnap tett a rendőrségen. A “művész” a becenevét is felfestette, végül ennek segítségével azonosították a tatai nyomozók, akik már ismerték őt.

Iskolánál, polgármesteri hivatalnál, bicikliúton

A tatabányai fiú kedden kapták el. Kihallgatásán mindent beismert, sőt, elmondta, barátaira várt a vasútállomáson, ám eközben unatkozott, ezért vette elő a festékszóró flakonokat. Később barátaival a baji búcsúban szórakozott, és a faluban járkálva újabb  firkálmányokat hagyott maga után. A Baj és Tata között áthaladó bicikliút díszburkolatára és a baji iskola elé szintén egy horogkeresztet pingált, a polgármesteri hivatal elé pedig két betűt rajzolt fel a festékszórók segítségével. A buszmegállót sem hagyta el nyomtalanul. Oda a Punk & Skins feliratot írta.

A fiatal fiú ellen önkényuralmi jelkép használata miatt indult eljárás. A Komárom-Eszergom Megyei Rendőr-főkapitányág tájékoztatása szerint a fiú szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik