Közélet

Terroristának nézték, pedig csak pisilnie kellett

Sinkanzen (sinkanzen, japán, vonat, )
Sinkanzen (sinkanzen, japán, vonat, )

Egy félreértett beszélgetésfoszlány miatt kutattak át bombát keresve egy japán vonatot.

A japán szupergyorsvonat, a Sinkanzen alig indult el a tokiói főpályaudvarról, amikor az egyik utas rémülten hívta fel a rendőrséget, közölve, hogy egy bombával felszerelkezett terrorista lehet a vonaton. A férfi ugyanis félig hallotta egy utastársa telefonbeszélgetését, ahogy azt mondja: „fel fog robbanni a vonaton” – írta a RocketNews24.

A vonatot húsz perccel, és nagyjából 150 kilométerrel később tartóztatta fel a rendőrség egy állomáson, majd gyorsan evakuálták az összes utast, és elkezdték átkutatni a szerelvényt, a bomba után kutatva. A robbanószerkezet azonban fél órás kutatás után sem került elő, de addigra a rendőrök már kiderítették, hogy teljesen feleslegesen keresnek robbanóanyagot.

A rendőrséget riasztó utas ugyanis kissé félreértette a kihallgatott telefonbeszélgetést, egészen pontosan nem hallotta az egészet. Utastársa ugyanis nem egy bomba felrobbanásáról beszélt, hanem egy átvitt értelemben vett robbanásról. Mint kiderült, arról beszélt a telefonba, hogy olyan nagyon kell vizelnie, húgyhólyagja mindjárt „fel fog robbanni a vonaton”.

Hasonló eset történt tavasszal a New Yorki JFK repülőtéren is, ahol „bombaszendvics” miatt vettek őrizetbe egy utast, miután az amerikai repülésbiztonsági hatóság (TSA) embere elkapott egy beszélgetésfoszlányt, és meghallotta, hogy egy férfi arról beszél társának, hogy fel akarja vinni a bombát repülőre. A férfi kihallgatása közben azonban kiderült, hogy a kérdéses bomba egy szendvics, amelynek az a neve, hogy A Bomba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik