Közélet

Rabszolgatartó fiatalokat fogtak Kisbéren

bilincs (bilincs, )
bilincs (bilincs, )

Minden lépését figyelték, elvették a nyugdíját és többször bántalmazták.

A férfi idén márciusban költözött be a 21 éves lány és a 25 éves férfi kisbéri otthonába. A pár azt ígérte az idős embernek, hogy gondoskodni fognak róla. De nem így történt, sőt: amint betette a lábát a házba, elvették az iratait és a nyugdíját. Emellett többször megverték, orvoshoz viszont nem engedték el.

Embertelen körülmények

Az idős férfinak a ház melletti fűtetlen fáskamrában kellett aludnia, ahová a gyanúsítottak gyakorta be is zárták. A ház körüli munkát is vele végeztették hónapokon át. A nyugdíját minden hónapban elvették, de a párosnak ez kevés volt. Áldozatukat kényszerítették, hogy csináltasson bankkártyát magának, amelyet persze ők használtak.  Hitelt is megpróbáltak felvenni vele.

Az idős embernek végül sikerült értesítenie a rendőrséget. A kisbéri nyomozók szombaton csaptak le a „rabszolgatartókra”, a fiatal lány és barátja ellen kényszermunka, személyi szabadság megsértése, zsarolás, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, visszaélés okirattal, valamint súlyos testi sértés miatt indított eljárás. Jelenleg mindketten őrizetben vannak és a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat is.

Olvasói sztorik