Közélet

Láthatták a futónő gyilkosát

soroksar(1)(960x640).jpg (soroksár)
soroksar(1)(960x640).jpg (soroksár)

A hajléktalanok egy kis csapatának vezetője a gyilkosságot megelőző napokon egy sötét árnyalakot látott a környéken settenkedni – írja a Blikk.

A gyilkosság helyszínétől alig száz méterre hárman élnek egy összetákolt viskóban. Vezetőjét, Dömét már többször meghallgatták a rendőrök. Nekik is beszámolt arról a sötét árnyalakról, aki a tragédia előtti hétfőn és kedden is felverte álmából.

„Este tíz lehetett, amikor a lakás előtt szétszórt tárgyak ropogására ébredtem. Felpattantam, megragadtam a késem, és kimentem, de csak egy sötét alakot láttam” – mondta a férfi a Blikknek.

Másnap megismétlődött az eset, de megint nem derült ki, ki settenkedik a „ház” körül. Az elmúlt években két gyilkosság történt itt. Egyszer egy idős férfit késeltek meg az út mellett. Korábban egy másik férfit is találtak. Az ő testét a Dunából húzták ki – folytatta a férfi, aki szerint a környéken élő összes hajléktalant kihallgatták a rendőrök. A gyilkosság estéjét is a rozoga viskóban töltötték, ám a nő haláltusájából semmit nem hallottak.

Újra ölhet?

A 36 éves áldozatot múlt szerdán, kora este ölték meg Budapest XXIII. kerületében, a nő futni ment. A brutális gyilkosságról Schobert Norbert a Facebook-oldalán osztott meg részleteket. Azt írta, az áldozat egykori iskolatársa felesége.

A nő gyilkosa után tizennégy fős nyomozócsoport kutat.

Végh József kriminálpszichológus szerint a gyilkos ráérzett az ölés ízére, és nem fog leállni.

Norbi a hír megosztásakor azt írta, hogy szerinte az ilyen esetekben legyen halálbüntetés. A Hír24 utánajárt, hogy mit gondol erről Rubint Réka, Hajdú Péter, Tóth Gabi és Dopeman.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik