Közélet

A nagy tortarablás

Az őrök szeme láttára falt bele az áldozat tortájába a szemtelen rabló

Nem hittek a szemüknek, így döbbenetükben pillanatokra ledermedtek a bíróság biztonsági őrei a Washington államban fekvő, Kelso városában, csütörtökön – számolt be az esetről egy helyi portál.

Elsőként egy nő lépett be az épületbe, kezében egy tortadobozzal. A lánya születésnapját ünnepelték aznap, de még be kellett ugrania a bíróságra néhány ügyet elintézni, mielőtt hazasiet. A tortát azért cipelte magával, mert aggódott, hogy ha a kocsiban hagyja, a vele utazó kutyája esetleg belenyal az édességbe.

A táskájával együtt a fémkereső detektor futószalagjára helyezte a dobozt és átment a biztonsági kapun. A torta a röntgengép melletti asztalon maradt, így szúrta ki a férfi, aki néhány perccel később érkezett az épületbe. Amikor átesett a biztonsági ellenőrzésen, az ősz hajú úr nem tudott ellenállni az íncsiklandó csábításnak: hirtelen belemarkolt a süteménybe és majszolni kezdte. Az egyik őr döbbent lépett utána és kérdőre vonta, mire a torta tolvaj visszalépett és még egyszer megkínálta magát az édességből. Erre felocsúdott a másik őr is és egy csuklódobással feltartóztatta a kijárat felé igyekvő, édesszájú tolvajt.

A férfit őrizetbe vették, és kis értékű vagyontárgy lopása miatt eljárást indítottak ellene. A bíróság valószínűleg a torta árának sokszorosát fogja rá kiszabni büntetésként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik