Közélet

Lövöldöző bankrablót keresnek Pest megyében

lukács gyula (lukács gyula)
lukács gyula (lukács gyula)

Úgy tudni, Lukács Lászlót három bankrablással hozták összefüggésbe.

A rendőrség vasárnap fotót tett közzé oldalán, azt írták, „a rendelkezésre álló adatok szerint a képen látható 27 éves Lukács Gyula az elmúlt hónapokban több alkalommal követett el rablást – feltehetően fegyverrel – Pest megye területén”. Hogy pontosan hol, kire illetve mire csapott le az „úriember”, nem közölték.

Immár szemüveg és sapka nélkül,névvel (police.hu)

Egy hét, három bank, egy találat

A Hír24 úgy tudja, a férfi azzal a bankrablás-sorozattal hozható összefüggésbe, amelyet nyáron követtek el. A tettes három pénzintézetet vett célba júniusban, Gyálon, Üllőn, illetve Budaörsön csapott le. Az akciókat gyakorlatilag egy hét alatt letudta, több-kevesebb sikerrel.

Először Gyálon csapott le június 10-én, fegyverrel ment az ottani bankba, pénzt akart, de nem kapott, így jobb híján zsákmány nélkül hagyta el a tetthelyet.


1:0 a bank javára

Néhány nappal később – június 13-án – már elszántabbnak tűnt, akkor egy Üllői pénzintézetre vetett szemet. Az alkalmazottakat – fegyver ide vagy oda – ott sem sikerült meggyőznie arról, jobban teszik, ha átadják neki a pénzt. Sőt, az egyik biztonsági őr egyenesen szembeszállt vele. Dulakodtak, végül a tettes több lövést is leadott a plafon felé. Később kiderült, valószínűleg „csak” egy gáz-riasztó volt nála.

Két sikertelen „pénzszerzési manőver” után sem adta fel, következő héten, június 17-én Budaörsön is szerencsét próbált. Ismét fegyvert ragadott és fenyegetett – ezúttal nem hiába. Az alkalmazottak egy nagyobb összeget adtak át neki. Miután megkapta a vágyott bankókat, a férfi elszaladt.

Ilyen fantomkép készült róla (police.hu)

A rendőrök ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, az arcát szemüveggel és sapkával elfedő rablóról több képet és közöltek, és még egy videót is feltettek oldalukra, hátha valaki felismeri a rejtélyes alakot.

Bár néhány hónap eltelt, úgy tűnik, sikerült lerántani leplet a rablóról, akit egyelőre még keresnek. A rendőrség júliusban egyébként nettó ötszázezer forintot ajánlott annak, aki azonosítja a keresett személyt. Hogy a pénzt megkapja-e valaki, egyelőre nem tudni, ám a Hír24 úgy értesült a  férfi rokonai azok között vannak, akik felismerték a felvételek alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik