Közélet

Megölték Balázs bácsit a mangalicák

A kórházi kezelés ellenére elhunyt a 86 esztendős K. Balázs, akire saját házának telkén támadtak felbőszült mangalicák. Felesége túl van az életveszélyen.

A Bors értesülései szerint az idős férfinél már vasárnap komplikációk jelentkeztek, újabb műtéteket kellett rajta végrehajtani, de végül a keringése összeomlott, és a szervezete feladta a küzdelmet.

Augusztus 28-án a Nógrád megyei Kozárd szélén lévő mangalicatenyészetből kiszökött legalább 20-30 sertés. Az állatok portyára indultak, s a lehullott gyümölcsök erjedő illatát követve jutottak el a közeli K. házaspár telkére. A kutyaugatásra lépett ki a házból K. Balázsné, aki próbálta volna kijjebb tessékelni a jószágokat, mire azok megvadultak, és leteperték az idős nőt, valamint a segítségére érkező férjét.

A mangalicák visítva vetették magukat a házaspárra és össze-vissza harapdálták őket. A konda két legagresszívebb mangalicáját a baleset másnapján levágták, s az egyik fejét megküldték a Nébih állat-egészségügyi diagnosztikai laboratóriumába veszettséget kizáró vizsgálatok lefolytatása céljából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik