Közélet

Megszólalt a több ezer embert átverő bűnbanda egyik áldozata

terrorelharito(2)(960x640).jpg (tek, terrorelhárítók, )
terrorelharito(2)(960x640).jpg (tek, terrorelhárítók, )

Tízezer embert csapott be, és több milliárdos kárt okozott egy egri központú bűnszervezet, amelynek tagjait 14 megyében, lényegében egy időben fogta el a rendőrség. 23 embert vittek be.

A NAV és a rendőrség szerdán jelentette be, hogy tízezer embert károsított meg és több milliárdos kárt okozott az a “cégtemetőként” működő, és egyebek mellett illegális munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkozó bűnszervezet, amelynek tagjaira kedden csaptak le. Az országos rajtaütésben 14 megyében, 320 helyszínen vettek részt nagyjából ezren. Elfogták a bűnszervezet irányítóit és tagjait, akiket egyebek mellett költségvetési csalással, pénzmosással, közokirat-hamisítással, sikkasztással, csődbűncselekménnyel és számvitel rendjének megsértésével gyanúsítanak.

A rajtaütés a magyar kriminalisztika egyik legnagyobb akciója volt. Mintegy 100 millió forintnyi készpénzt, például eurót és dollárt foglaltak le, továbbá ingó és ingatlan vagyontárgyakat: 16 ingatlant, 80 személyautót, valamint “befagyasztottak” mintegy 200 bankszámlát. A házkutatásokon a bűnszervezet egyik vélt irányítójának otthonában valóságos fegyverraktárt találtak a nyomozók.

A Hír24 csütörtöki adásában megszólalt az egyik áldozat:

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik