Közélet

Megjelölik a lakásokat a betörők?

Újpalotai betörők állítólag megjelölik a feltörni tervezett lakásokat: ha a csengőn V betűt, karikát vagy kérdőjelet lát, törölje le!

Betörők járják a környéket és a bejáratnál, a csengőnél megjelölik a lakásokat, ahova be akarnak törni – figyelmeztetnek egy újpalotai társasházban. Az épület faliújságjára kifüggesztett felhívást az ittlakunk.hu-nak küldte el egy olvasó. Eszerint a bűnözők általában 9 és 16 óra között lépnek akcióba. A karika állítólag azt jelenti, szabad az út, a lakás üres. A V betű vagy pipa, hogy a lakók otthon vannak. A kérdőjelet akkor használják, ha nem tudták eldönteni, van-e bent valaki, vagy sem.

A lakókat arra figyelmeztetik, ha ilyen jelek bukkannak fel a csengőn, az ajtón, azonnal mossák le.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság közleménye szerint csupán egy időről időre felbukkanó városi legendával állunk szemben. Mint írja, több internetes portálon terjed egy fotó, amelyen egy figyelmeztetés olvasható arról, hogy Újpalotán „betörők járják a környéket és a bejáratnál a csengőnél megjelölik a lakásokat, ahová be fognak törni.” A híresztelés alaptalan, régi városi legenda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik