Közélet

Ismert újságírókat pénzelt Portik Tamás?

portik (portik)
portik (portik)

Az állítás Radnai László tavalyi vallomásában szerepel.

E szerint 3 millió forinttal és egy másfél milliós Patek Philippe karórával kenyerezte le az Energol Rt. egykori igazgatója a magyar újságírás két ismert alakját, egy televíziós műsorvezetőt és egy napilap munkatársát – írja a hvg.hu.

A hét gyilkosságra való felbujtással gyanúsított Portik Tamás azért adta az „ajándékot”, hogy az újságírók próbálják őt jó színben feltüntetni, és korrekten viselkedjenek vele. Radnai László ezt 2012. augusztus 3-án vallotta a rendőrségen.

A Portik Tamás ellen folyó büntetőeljárások közül a Prisztás-ügy tárgyalása május 17-én kezdődik a Fővárosi Törvényszéken. Azzal is gyanúsítják, hogy az ő megrendelésére hajtották végre az Aranykéz utcai merényletet 1998-ban és lőtték le Seres Zoltán vállalkozót 1999-ben. Portik egyébként ezekben az években szökésben volt, az Energol Rt. által elkövetett adócsalás miatt körözték. Ügye 2003-ban évült el, a rendőrség törölte a keresett személyek közül.

Az egykori olajos szerint ezt az órát néhány év múlva a margitszigeti Thermal Szálló uszodájának a szekrényéből ellopták az újságírótól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik