Közélet

Razzia a vasúti átjárókban

vonatbaleset-(i)(210x140)(2).jpg (vonatbaleset, gázolás, karambol, )
vonatbaleset-(i)(210x140)(2).jpg (vonatbaleset, gázolás, karambol, )

Tavaly 58 jármű ütközött vonattal. Csökkenteni szeretnék ezt a számot.

Egy nappal a német turisták 33 áldozatot követelő buszbalesetének 10. évfordulója előtt a a vasúttársaság a rendőrséggel közösen országszerte több helyszínen végez ellenőrzéseket, valamint felhívják a közúton közlekedők figyelmét a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira – közölte a MÁV.

Ezzel hazánk is részt vesz a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) és az Európai Unió által 2009-ben életre hívott, Közlekedj biztonságosan a vasúti átjárókban! elnevezésű nemzetközi kampányhoz.

Kedden országosan több helyszínen vasúti szakemberek ellenőrzik – egyebek mellett – a fénysorompók, csapórudak és optikák, a vasúti átjárót jelző közúti táblák, útburkolati jelek állapotát és láthatóságát, továbbá szórólapokkal hívják fel a figyelmet arra, hogy a KRESZ szabályainak betartásával a balesetek megelőzhetők.

2012-ben 39 személygépkocsi, 6 tehergépjármű, 2 traktor, 3 motoros és 8 kerékpáros ütközött vonattal. Ezen balesetek mindegyikét a járművezetők figyelmetlensége, türelmetlensége és agresszivitása okozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik