Közélet

Beteg ember Király Tamás gyilkosa

kiraly-tamas-lakatos-jozsef(960x640)(1).jpg (király tamás, lakatos józsef, )
kiraly-tamas-lakatos-jozsef(960x640)(1).jpg (király tamás, lakatos józsef, )

A 39 éves Lakatos Józsefet a testvérénél kapták el a rendőrök. Állítólag baj van az elméjével.

Az ózdi rendőrök szerdán reggel, Farkaslyuk településrészén fogták el Lakatos Józsefet. A 39 éves budapesti férfit azzal gyanúsítják, hogy hetedikén hajnalban Budapesten, a Baross utca egyik lakásában megölte a 60 éves Király Tamást. A férfi öccse a hvg.hu-nak azt mondta, hogy kedd este tíz óra körül érkezett meg hozzá a testvére. Elárulta neki, hogy „csinált egy hülyeséget”, amiért keresi a rendőrség, de többet nem mondott.

Zsolt azt állítja, ezek után próbálta rávenni, hogy adja fel magát, József hajlott is rá, de a rendőrök megelőzték. Azt nem tudta, hogy gyilkossággal gyanúsítják a bátyját, aki korábban többször volt börtönben rablások miatt. Úgy fogalmazott, környezetében tudták róla, hogy „értelmileg sérült ember”, de ismerősei közül idáig senkit nem bántott. Betegsége miatt rokkantnyugdíjat kap, és gyakran megfordult nagymamájánál és rokonainál Farkaslyukon. Az utóbbi időben rászokott a drogokra is, ez azonban nem tett jót neki.


Fotó: MTI / Police.hu

A divatguru holttestére egyik ismerőse bukkant vasárnap hajnalban. Királyt az ágyában fojtották meg egy selyemsállal.

Politikusokkal is jóban volt

Király Tamás nemcsak a művészvilággal, hanem politikusokkal is jó viszonyt ápolt. A világhírű divattervező befolyásos köröket ismert. Színészekkel, írókkal, énekesekkel és politikusokkal barátkozott. Közösségi honlapján ismerősnek jelölte be többek között Demszky Gábort, Lévai Katalint és Fodor Gábort is – írja a Bors.

„Akárcsak én, ő is gyöngyösi. Főképp a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején találkoztunk, Európa Kiadó- vagy Kontroll Csoport-koncerteken, kiállításokon futottunk össze. Barátság nem volt közöttünk, csak kölcsönös szimpátia” – nyilatkozta a bulvárlapnak Fodor.

Király Tamás avantgárd divattervező az 1980-as években kezdte karrierjét. A Vogue-tól az ID-ig minden nagy divatmagazin publikált róla. Legutóbb március 22–23-án volt divatbemutatója Budapesten, az Elle Fashion Show keretében a Millenárison. Az utóbbi négy évben rendszeresen együtt dolgozott a Baltazár Színházzal, ahol értelmileg sérült színészek játszanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik