Közélet

A rendőrfőkapitány szerint minden rendben van

hatala józsef (hatala józsef)
hatala józsef (hatala józsef)

A rendőrség az életellenes ügyek felderítésében szép eredményt ért el. Bűn nem marad büntetlenül.

Hatala József országos rendőrfőkapitány szerint a rendőrségnek nincs oka szégyenkezni, szép eredményt ért el az elmúlt egy hónapban elkövetett életellenes bűncselekmények felderítésében. Az altábornagy a parlament rendészeti bizottságának csütörtöki rendkívüli ülésén – amelyet a szigethalmi késelés és az ózdi gyilkosság apropóján hívtak össze kormánypárti kezdeményezésre – elmondta: 2012 utolsó két hetében hat, életveszélyt okozó testi sértés történt, ebből öt elkövetőjét elfogták.

Megvan az a két ember, aki emberölési kísérletet követett el, és elfogták négyből három emberölés gyanúsítottját is. Hasonlók a felderítési mutatók az idei év első két hetében is – közölte.

Kocsis Máté, a testület fideszes elnöke azzal indokolta a bizottság összehívását, hogy politikai vita alakult ki az említett bűntettek miatt, és ha nem tisztázódik, hogy a rendőrség hogyan tette a dolgát, folt eshet a becsületén. A fideszes politikus az országos főkapitány tájékoztatását úgy értékelte: a rendőrség a helyén van, bűn nem marad büntetlenül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik