Közélet

Elismerte felelősségét a karcagi tragédia okozója

karcagi baleset (karcag, baleset, autóbaleset, karcagi baleset, frontális ütközés, )
karcagi baleset (karcag, baleset, autóbaleset, karcagi baleset, frontális ütközés, )

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Szolnoki Járásbíróság a 4-es főúton, Karcagnál vasárnap öt halálos áldozatot követelő autóbaleset feltételezett okozóját – közölte a moldovai állampolgárságú férfi kirendelt ügyvédje kedden. Kovács László elmondta: 24 éves védence elismeri felelősségét a tragikus balesetért, és tudomásul vette a döntést.

Eljárás

A moldovai állampolgárságú sofőr ellen jelenleg kettőnél több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt folyik az eljárás.

Fotó: MTI

Az ügyvéd elmondta azt is, V. Mihail-t „rendkívül megviselték az elmúlt napok eseményei”, és kérte ügyvédjétől, hogy tolmácsolja részvétnyilvánítását a karambolban elhunytak hozzátartozóinak.

Öt halott

A tragikus baleset vasárnap reggel történt Karcagnál. Két kocsi ütközött egymásnak frontálisan, egy francia rendszámú terepjáró és egy magyar rendszámú autó. Az előbbi Debrecen felé haladt, ám a 164-es kilométerszelvénynél hirtelen áttért a szemközti sávba, és karambolozott a szabályosan közlekedő járművel. A vétlen autóban öten utaztak, négyen a helyszínen meghaltak, egy féléves csecsemőt pedig életveszélyes állapotban vittek kórházba a mentők. A pici életéért három órán át küzdöttek az orvosok, de hiába az igyekezet, nem tudták megmenteni. A másik kocsiban senki sem sérült meg.

Az MTI értesülései szerint egy, a Hargita megyei Csíkszentgyörgyről származó, évek óta Magyarországon élő testvérpár, valamint egyikük felesége és gyermeke utazott az autóban, amelynek mind az öt utasa életét vesztette a balesetben. A kocsit feltehetően egy szintén székelyföldi szomszédjuk vezette: ő is meghalt az ütközésben. Úgy tudni,  a négy felnőtt közül ketten román állampolgárok, a másik két áldozat román–magyar kettős állampolgár volt.

Hogy pontosan mi történt, a kocsi miért sodródott át a szemközti sávba, nem tudni, a Bors hétfőn arról számolt be, hogy a sofőr elaludhatott a volán mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik